Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Uitreiking Gorcumse literatuurprijs in Centraal Punt in Gorinchem

06-09-2023

GORINCHEM De uitreiking van de Gorcumse literatuurprijs is woensdag 11 oktober in Centraal Punt in Gorinchem. Het thema dit jaar was ‘Tolerant - hoezo?’. Tevens wordt die avond het boek gepresenteerd met de literaire bijdrages van alle inzendingen voor de prijs, de eerste exemplaren worden aangeboden aan de wethouders Eva Dansen en Fatih Polatli. Voorzitter Hilma Bruinsma opent de bijeenkomst van de Gorcumse literatuurprijs in Centraal Punt om 20.00 uur, presentator is Michel den Uijl. Hij reikt de prijzen uit, maar voert ook de gesprekken met de zes winnaars die al eerder bekend werden gemaakt. Tijdens de avond kan het publiek ook in debat met elkaar over het thema ‘Tolerant’.  

De zes prijswinnaars zijn Bonnie Bengsch uit Wageningen (volwassen met gedicht ‘Vermoord verwoord’); Kris Terwindt uit Middelburg (volwassen met verhaal ‘Getuigenis’); Anne-Lynn Knibbe uit Gorinchem (categorie 16-19 jaar, met het gedicht Tolerantie zonder grenzen); Ricardo Pronk uit Werkendam (categorie 16-19 jaar met verhaal ‘Verschillend maar toch verbonden’); Thirza Baars uit Asperen (categorie 12-15 jaar met gedicht ‘D van tolerantie’) en Joshan Vreugdenhill uit Spijk (categorie 12-15 jaar met verhaal ‘Bloem’). 

De jaarlijkse uitreiking van de Gorcumse literatuurprijs en het boek worden gesponsord door diverse bedrijven, stichtingen, scholen en gemeente Gorinchem. Belangstelling om de ‘Gorcumse literatuurprijs voor Nederland en Vlaanderen, vanaf 12 jaar’ te sponsoren? Aanmelden kan via schrijf@gorcumseliteratuurprijs.nl

Hannie Visser - De Stad Gorinchem

 

Gorcumse literatuurprijs