Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Jury en jurering

Gorcumse literatuurprijs

De inzendingen die via de website van de Gorcumse literatuurprijs vóór de sluitingsdatum op 15 juni – 24.00 uur binnenkomen, worden beoordeeld door een onafhankelijke jury. De inzendingen worden naar categorie opgesplitst bij ontvangst. Daarna krijgen het inzendformulier en de inzendingen dezelfde code. De juryleden zien alleen de inzendingen, zonder persoonsgegevens.

Een delegatie van de jury maakt een voorselectie, afhankelijk van het aantal inzendingen. Van alle drie de categorieën, klas 1, 2 en 3 van het voortgezet of mbo onderwijs of 12 t/m 15 jaar, klas 4, 5 en 6 van het voortgezet of mbo onderwijs of 16 t/m 19 jaar en volwassenen vanaf 20 jaar, gaat de voorselectie naar de laatste ronde. De selectie wordt door alle juryleden (15 – 20 personen) beoordeeld. Uit deze ronde komen de winnaars tevoorschijn.

  • Per persoon mag een gedicht en een verhaal ingezonden worden. In alle drie categorieën zijn er daarom twee winnaars, in totaal zes winnaars.
  • Alleen de winnaars krijgen rechtstreeks bericht.
  • De andere inzenders ontvangen geen persoonlijk bericht.

Juryleden 2022, juryleden 2023 worden later bekend gemaakt

Karlijn Roozendaal

Winnaar Gorcumse literatuurprijs 2020/2021 jongeren (16 t/m 19 jaar) met het verhaal Het is niet mijn schuld dat ik mama’s ogen heb

Kathelijne Geleijnse

Winnaar Gorcumse literatuurprijs 2020/2021 jongeren (16 t/m 19 jaar) met het gedicht Het boek

Bruno Lowagie erejurylid sinds 2021

Winnaar Gorcumse literatuurprijs 2018/2019 volwassenen met het verhaal Opa 75; ‘full-time writer, all the rest is merely a hobby’, Gent

De jury maakt voor het opstellen van haar juryrapporten dankbaar gebruik van de steeds uitgebreide, gedegen en opbouwende beoordeling van Bruno Lowagie.

Yannick Smits

Winnaar Gorcumse literatuurprijs 2017/2018 jongeren met het gedicht Dichtbij; student filosofie Leiden

Joke Vessies

Fervent en ervaren lezer. Docent wis-, schei-, en natuurkunde aan de Havo van de Christelijk Scholengemeenschap De Hoven, Gorinchem

Henk van Lingen

Docent Nederlands aan de Gomarus scholengemeenschap, Gorinchem

Janny Bel’-t Lam

Docent vmbo-basis aan de Gomarus scholengemeenschap, Gorinchem

Joke Kreijkes

Neerlandicus, Woerden

Bestuursleden

Bestuursleden Gorcumse literatuurprijs