Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Schrijf jouw verhaal of gedicht

De Stichting literaire workshop biedt leerlingen vanaf 12 jaar in het onderwijs van Gorinchem en omgeving de workshop Jouw verhaal of gedicht aan. De scholen worden rechtstreeks benaderd óf kunnen zelf contact opnemen. Zolang het budget het toelaat betaalt de Stichting 50% van de kosten, de school betaalt de andere helft.

Voor deze workshops worden motiverende woordkunstenaars ingezet. Elten Kiene van het is workshopgever van het eerste uur. Vanaf 2014 heeft hij diverse workshops verzorgd. Elten is dichter, rapper en woordkunstenaar. Hij is ambassadeur bij BiebAanZet en in 2020 ontving hij de Cultuurprijs Zuid-Holland van het Cultuurfonds. De Stichting zoekt altijd naar vergelijkbare woordkunstenaars die jongeren echt aanspreken en hen ook echt weten te bewegen om mee te doen.

‘In de workshop maak je op een actieve en enthousiaste manier kennis met het schrijven van poëzie of een verhaal. Je krijgt handvaten aangereikt om creatief met taal om te gaan, maar ook leer je jezelf te presenteren in taal. Identiteit en schrijven komen aan bod. Passie voor het geschreven woord en voor het ‘spoken word’, dat zijn de kenmerken van degenen die de workshops geven. Schrijf je wel eens, wil je je gevoelens beter in woorden leren omzetten? Doe mee aan deze sprankelende workshop. Ervaring is niet nodig.’

Workshop

Workshop met BiebAanzet Gorinchem en het Gorcums Museum
In samenwerking met BiebAanzet Gorinchem en het Gorcums Museum worden, bij voldoende belangstelling, workshops Schrijf jouw verhaal of gedicht voor jongeren en volwassenen georganiseerd. De workshop wordt in het Gorcums Museum gegeven met een korte rondleiding langs de kunst ter inspiratie. 

→ Deze workshop is voor iedereen toegankelijk. Toegangsprijs € 5,00.

Workshops op voortgezet en mbo onderwijs in Gorinchem
De Stichting literaire workshop organiseert de workshop Schrijf jouw verhaal of gedicht voor leerlingen vanaf 12 jaar van het mbo en voortgezet onderwijs van scholen in Gorcum en omgeving. De scholen worden hiervoor rechtstreeks benaderd, of kunnen GLP zelf rechtstreeks benaderen.