Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Uitgave 2023

Gorcumse literatuurprijs

Bezoekers van Centraal Punt - Stichting Boukie, een multifunctionele ontmoetingsplek, verwoorden treffend de essentie van het thema Tolerant - hoezo?

‘Tolerantie betekent voor mij vooral dat je iedereen moet kunnen accepteren zoals diegene is. … Ik denk dat tolerantie iets is, waarbij je elkaar accepteert zoals diegene is met een ander geloof of afkomst. Dat je open staat om elkaar te leren kennen en vooral naar elkaar te luisteren. …Iedereen gelijk behandelen, dat is waar het uiteindelijk om draait. Dat je een ander behandelt, zoals je ook zelf behandeld wil worden.’ 

In het vierde boek in de reeks themaboeken van de Gorcumse literatuurprijs (GLP) komen heel veel
facetten van het begrip ‘tolerantie’ aan bod. Zeker ook de jonge inzenders weten vaak heel raak de vinger
op de zere plek te leggen. Als je intolerant naar de ander kijkt, komt het niet goed met deze wereld.

Hopelijk kunnen we via dit boek ‘tolerantie’ wat dichterbij brengen. Het is immers van onschatbare waarde ons hiervoor te blijven inzetten.

GLP presenteert met trots het boek Tolerant - hoezo?. De gevarieerde inhoud én de prachtige illustraties van Iris Kuiters vormen een sterke combinatie. De vormgeving door Marcelle Idema-Huizing van Bergman Media maakt het geheel met de foto’s erbij tot een echt pareltje. Om een indruk te krijgen: lees binnenkort de winnende verhalen en gedichten, in de opmaak van het boek, bij winnaars