Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Uitgave 2022

Gorcumse literatuurprijs

In het derde themaboek staan natuurlijk de zes winnaars van 2022. De redactie maakt een selectie uit alle andere inzendingen voor het boek. Deze keer kon er maar liefst uit ruim 190 inzendingen gekozen worden.

Het streven is om een mooie mix te krijgen uit de verschillende vormen van onderwijs vanaf 12 jaar in Gorinchem en omgeving en daarbuiten en van volwassen inzenders uit Nederland en Vlaanderen. Inmiddels is het traditie geworden om een aantal mensen buiten de wedstrijd te vragen om bij te dragen aan het boek. In 2022 waren dat vanzelfsprekend mensen die vanuit hun beroep of vanuit hun levenservaring met water te maken hebben.

Dit jaar is een langer bestaande wens in vervulling gegaan, namelijk om ook mensen met Nederlands als tweede taal via GLP te bereiken. Samen met Bieb Aanzet Gorinchem startte GLP een cursus creatief schrijven voor deze groep. Een vijftal bijdragen zijn in het boek opgenomen.

GLP presenteert met trots het Waterboek. De gevarieerde inhoud én de prachtige illustraties van Iris Kuiters, heel toepasselijk in aquarel uitgevoerd, vormen een sterke combinatie. De vormgeving door Marcelle Idema-Huizing van Bergman Media maakt het geheel met de foto’s erbij tot een echt pareltje.

Om een indruk te krijgen: lees de winnende verhalen en gedichten, in de opmaak van het boek, bij winnaars