Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Omnia College ontvangt wethouder Polatli

31-05-2023

De leerlingen van het Omnia College ontvingen woensdag wethouder Polatli in het kader van het leesoffensief dat Omnia College heeft ingezet, o.a. in samenwerking met de Gorcumse literatuurprijs. Het thema van de Gorcumse literatuurprijs is dit jaar tolerantie. Vanuit de geschiedenis van de martelaren van Gorcum, wordt een link gelegd met hoe we in Gorinchem met elkaar om willen gaan. Er is een schrijfwedstrijd aan verbonden waar de scholen aan mee kunnen doen, de wethouder bezocht het Omnia College tijdens een speciale schrijfworkshop die daarvoor georganiseerd werd.

Wethouder Polatli vertelde dat hij zijn middelbare schooltijd op het Omnia College heeft doorgebracht en dat hij daarna een zeer succesvolle carriere had als ondernemer. Hij benadrukte hoe belangrijk taal daarbij is geweest. Taal heb je nodig om jezelf te ontwikkelen én om de ander beter te begrijpen, daar waar tolerantie mee begint. Op het Omnia College wordt benadrukt dat iedereen mag zijn wie hij is en leren de kinderen om rekening met elkaar te houden. Tijdens het leesoffensief lezen leerlingen behalve boeken, bijvoorbeeld ook vakbladen, beauty- of voetbalmagazines. Plezier in lezen staat daarbij voorop! Bovendien zijn we op het Omnia hard aan het werk om een mooie bibliotheek neer te zetten. We zijn inmiddels in het bezit van een collectie nieuwe boeken waaruit al gretig gelezen wordt.  

De klas deelde zijn toekomstdromen met de wethouder. De ene wil graag timmerman worden, de ander profbasketballer, klinisch psycholoog of bij de politie. Wethouder Polatli luisterde aandachtig. Hij vertelde dat hij de politiek in is gegaan, omdat hij vindt dat elke Gorinchemer, uit welke wijk dan ook, gelijkwaardig is aan een ander en dat we samen de stad mooier maken. Ten slotte wenste hij de leerlingen veel succes met het schrijven van een verhaal of gedicht en hoopt hij net als afgelopen jaar aanwezig te zijn bij de prijsuitreiking!

 

Gorcumse literatuurprijs