Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Gorcumse dichters

01-07-2016

Uit de workshop poëzie die in samenwerking met de Stichting Literaire Workshop, BiebAanZet Gorinchem en het Gorcums Museum werd gegeven door Marieke van Leeuwen (2015/2016) is een dichtersgroep overgebleven: Gorcumse dichters. De groep bestaat uit negen leden. De voorzitter Hilma Bruinsma is medelid en trekker. Marieke van Leeuwen is met regelmaat te gast. Begin 2019 hebben de Kinderdijkse dichters zich ook bij de Gorcumse dichters aangesloten.

Er kunnen enkele leden bij. Belangstelling?

De groep is via het contactformulier of schrijf@gorcumseliteratuurprijs bereikbaar.

Een van de leden, Jetty Sterk - Leeuwis, heeft in haar rol als vrijwilliger bij Ateliers OutsiderArt Syndion poëzie geïntroduceerd bij de schildersgroepen die zij begeleidt. Nog geen jaar daarna is de dubbelportretbundel Goeie Spiegel uitgebracht. De bundel is feestelijk gepresenteerd in het Gorcums Museum. Wethouder Eva Dansen over de bundel: ''ik kijk nooit meer op dezelfde manier in de spiegel na het lezen van deze gedichten''.

Zo zag OutsiderPoëtry het licht bij de kunstenaars van OutsiderArt Syndion. De schilderijen uit de bundel zijn zowel geëxposeerd in het Gorcums Museum als in De Galerie De Etage boven Boekhandel Cursief. De dichters uit de bundel kregen de gelegenheid om hun werk voor te dragen op het Nederlands dichterspodium.

Een mooi resultaat van een mooie samenwerking!

Belangstelling voor de bundel? Laat het weten via het contactformulier of via schrijf@gorcumseliteratuurprijs.nl.