Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Lintjesregen in Gorinchem

10-05-2022

Burgemeester Reinie Melissant reikte dinsdagmorgen op het stadhuis zes Koninklijke onderscheidingen uit. Vijf van hen worden Lid in de Orde van Oranje Nassau; Kees Osseweijer is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

LACH VOOR EEN DAG Cees Osseweijer is een bevlogen man, medeoprichter en voorzitter van Stichting Lach voor een dag. De stichting bezorgt ernstig zieke kinderen een prettige wensdag. Osseweijer is een zeer goede bestuurder met een groot sociaal hart. Naast het oprichten van deze bijzondere stichting is hij in 1971 begonnen als scheidsrechter van de Nederlandse Basketball Bond en was hij bestuurslid bij vele organisaties. Hij begon bij Stichting boerderij Gijbeland te Bleskensgraaf als penningmeester. Hij heeft jarenlang vele uren per week als vrijwilliger voor juridische werkzaamheden bij Slachtofferhulp Nederland gewerkt en hij is penningmeester bij de Stichting Gorcumse Literatuurprijs. Osseweijer is ook nog penningmeester bij de J.W. Ooms stichting.