Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Feestelijke Prijsuitreiking

12-10-2022

De Gorcumse literatuurprijzen 2022, met het thema Water, vriend of vijand? zijn woensdag 12 oktober toegekend aan: Joanna Copier, Rob Boudestein, Eline Theunisse, Marianne Sinke, Lara Krijgsman en Odile Okkema.

Michel den Uijl, docent klassieke talen aan het Gymnasium Camphusianum te Gorinchem en gewaardeerd spreker introduceerde de winnaars en bracht hen en hun winnende werk voor het voetlicht. Ook las hij het gedicht en verhaal van Joanna Copier en Lara Krijgsman, die niet aanwezig konden zijn.

De winnaars ontvingen een linnen tas met daarin de met de hand gekalligrafeerde oorkonde, het juryrapport, natuurlijk het Waterboek én een enveloppe met € 100,- aan prijzengeld.

Het wervende filmpje om mee te doen, gemaakt en gesponsord door Van Hoorne Entertainment, was de verbindende factor tussen de prijsuitreiking en de boekpresentatie.

De avond vond, heel toepasselijk, plaats op de werf van Damen Shipyards gelegen aan de Merwede te Gorinchem. Met muzikale omlijsting van de Old-Dikers, die in hun repertoire duidelijk hadden gezocht naar toepasselijke liedjes zoals Bridge over troubled water, was het een feestelijke avond.

Deze avond werd ook het themaboek Water, vriend of vijand? gepresenteerd. De winnaars sieren prominent de eerste pagina’s. Hun winnende werk is te zien bij winnaars 2022 (link naar winnaars met hun werk). Zie verder het bericht specifiek over het themaboek.