Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Boekpresentatie

12-10-2022

Eerder meldden wij al dat de Gorcumse literatuurprijs een groot succes was of eigenlijk is. De afgelopen jaren zien wij het aantal inzendingen groeien in meerdere opzichten, qua inschrijvers maar ook qua niveau. Onze winnaars hebben uiteraard een in het oog vallende plek in het themaboek gekregen, namelijk pontificaal vooraan.

Ook de geselecteerde andere verhalen en gedichten en de aan water gerelateerde stukken van buiten de wedstrijd om, zijn zeker de moeite waard. Al met al zijn wij trots met deze uitgave van het jaarlijkse themaboek. De verhalen en gedichten zijn naast tekstueel sterk, ook passievol, gevoelig, krachtig en stemmen tot nadenken.

Juist de mix van de drie leeftijdsgroepen, bijdragen van leerlingen uit verschillende vormen van onderwijs, bijdragen van cursisten van de cursus Creatief schrijven voor mensen met Nederlands als tweede taal én de bijdragen van mensen die beroepsmatig, of uit levenservaring met water te maken hebben, maakt het een waardevol en veelzijdig boek.

Waarbij deze uitgave, heel toepasselijk, is geïllustreerd met aquarellen. Iris Kuiters maakte bij een aantal gedichten en verhalen ware mini kunstwerkjes.

Met de vele foto’s is de totale input tot een mooie samenhang vormgegeven tot werkelijk een pareltje door Bergman Media van Marcelle Idema-Huizing.

Het eerste exemplaar van het boek werd door de voorzitter Hilma Bruinsma met trots aan oud-burgemeester Piet IJssels gepresenteerd. Hij staat zelf met een bijdrage over het project Ruimte voor de Rivier in het boek en sprak met grote waardering over het thema en het belang van water in alle tijden.

Het boek is te koop voor € 12,50 in de Gorcumse boekhandels of online te bestellen.

Het bestuur is trots op de mix van inzendingen en op iedereen die mee heeft gewerkt. Wij beseffen dat de lat voor het volgende jaar weer wat hoger ligt. Ons thema is dan Tolerant – hoezo?. Er verschijnt een informatie/ nieuws/ lesbrief.

Wij hebben er zin in en zullen in de komende periode steeds een winnend verhaal of gedicht van 2022 op social media plaatsen.

Houd onze website en social media in de gaten en verras ons en wellicht jezelf met je werk. Schrijven kan altijd, inzenden voor de nieuwe wedstrijd kan vanaf het begin 2023.