Een club is zoveel meer dan een club. Dat weten wij bij Stichting literaire workshop als geen ander. Elk jaar zetten we ons in om de Gorcumse literatuurprijs te organiseren. Daar gaat heel veel werk aan vooraf. Het begint met het bedenken van een actueel thema dat aansluit op een landelijke of regionale gebeurtenis. Daarmee stimuleren we jongeren en volwassenen om een gedicht of verhaal te schrijven en mee te doen aan de prijs. De winnaars van de literatuurprijs kunnen tijdens de feestelijke prijsuitreiking hun werk voordragen aan een breed publiek. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om hun werk voor te dragen op diverse podia en evenementen. Een bijzondere ervaring voor jong en oud.

Verder is Stichting literaire workshop betrokken bij het ontwikkelen of (mede-)organiseren van lokale of regionale evenementen. Dit jaar brengen wij in samenwerking met het Historisch Vereniging Oud-Gorcum een boek uit, genaamd Vrijheid! Verder hebben wij in samenwerking met Museum Slot Loevestein een lesbrief ontwikkeld over Hugo de Groot, in het kader van 400 jaar geleden dat Hugo de Groot is ontsnapt uit Slot Loevestein. Deze lesbrief wordt verspreid over diverse scholen en schoolgemeenschappen in de regio en stimuleert jongeren om na te denken over Wat laat je na, hoe wil je herinnerd worden? Dat is het thema van de Gorcumse literatuurprijs 2020/2021.

Met Rabo ClubSupport kunnen wij ondersteuning krijgen in kennis, netwerk en financiƫle middelen om onze stichting sterker en toekomstbestendig te maken. Dat zou ons goed helpen in deze onzekere tijden.

Kunnen wij op jouw stem rekenen? Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport (zoek naar Stichting Literaire Workshop)

Let op: Om te kunnen stemmen moet je een betaalrekening hebben en lid zijn van de Rabobank.