De winnende gedichten en verhalen van de Gorcumse literatuurprijs 2020 zijn deze week online te bekijken! Vanaf vandaag komt er elke dag een filmpje online waarin de prijswinnaars hun eigen verhaal of gedicht voordragen. De filmpjes zijn het resultaat van een mooie samenwerking tussen Stichting Literaire Workshop en GorkumTV.

Maandag 25 mei: “Levenslicht in de duisternis” een verhaal van Lianne Smitsman, winnares van de Gorcumse Literatuurprijs 2020 in de categorie bovenbouw verhalen.

Dinsdag 26 mei: “Vrijheid” een gedicht van Anne-Lynn Knibbe, winnares van de Gorcumse Literatuurprijs 2020 in de categorie onderbouw gedichten.

Woensdag 27 mei: “Eindelijk vrij” een verhaal van Corry Bloodshoofd-Breeden, winnares van de Gorcumse Literatuurprijs 2020 in de categorie volwassen verhalen.

Donderdag 28 mei: “Tranen van geluk” een verhaal van Nadine Koelewijn, winnares van de Gorcumse Literatuurprijs 2020 in de categorie onderbouw verhalen.

Vrijdag 29 mei: “6 april 43” een gedicht van Gino Dekeyzer, winnaar van de Gorcumse Literatuurprijs 2020 in de categorie volwassen gedichten.

Zaterdag 30 mei: “Door de ogen van de wereld” een gedicht van Annemijn Smits, winnares van de Gorcumse Literatuurprijs 2020 in de categorie bovenbouw gedichten.

Interview met Hilma Bruinsma, voorzitter van Stichting Literaire Workshop die achter de Gorcumse Literatuurprijs zit.