Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.

Sluiten
Gorcumse literatuurprijs
Voor jong en oud,
Nederland en Vlaanderen

Gorcumse literatuurprijzen 2022 uitgereikt kopie

13-10-2022

De gelukkige prijswinnaars, sponsors en andere genodigden werden op de werf gastvrij ontvangen in deze zeer passende ambiance.

Uiteraard draaide het deze avond om de prijswinnaars in de zes categorieën, die door de jury uit de ruim 190 inzendingen gekozen waren. Ook de presentatie van het boek ‘Water, vriend of vijand?’, prachtig geïllustreerd door Iris Kuiters, was weer een feestelijk moment en een blijvende herinnering aan deze bijzondere editie van de literatuurprijs. De Gorcumse oud-burgemeester Piet IJssels, die het thema na aan het hart ligt, nam het eerste exemplaar in ontvangst. Hij sprak zijn waardering uit voor de literatuurprijs en benadrukte de veelzijdige rol die het water altijd verbindt en verbonden heeft met Gorinchem.

In leeftijdscategorieën mocht ook de jeugd vanaf 12 jaar een verhaal of gedicht inzenden en velen namen deze uitdaging aan, mede dankzij de prima samenwerking van de Stichting met de Gorinchemse scholen.

Het Old-Dikers Combo gaf met ‘jazzy’ zang en muziek extra impulsen aan de geslaagde avond.

Belangrijk: Het boek is bij de boekhandels ter stede te verkrijgen voor een bedrag van € 12,50 en online via ons bestelformulier.

Lees de winnende verhalen en gedichten van 2022 bij winnaars.